06-53773618 info@mend-it.nl

KIES voor het kind scheidingsbegeleiding

 

KIES staat voor ‘Kinderen In Echtscheidings Situaties’.

Een scheiding heeft grote impact op kinderen en jongeren. Daarom is KIES ontwikkeld.

Bij KIES omgangsbegeleiding kunnen kinderen samen met leeftijdgenoten hun emoties, gedachten en zorgen delen. Ook kunnen zij elkaar tips geven en handvatten krijgen hoe ze kunnen omgaan met alle veranderingen en de scheiding van hun ouders.

Er zijn twee of vier bijeenkomsten, waarin gewerkt wordt met spel, gesprek en creatieve werkvormen. Naast eigen beleving wordt de omgangsregeling besproken en geleerd hoe te communiceren over wat voor hen moeilijk of onduidelijk is. De kinderbegeleiding is vertrouwelijk, jullie kind bepaalt wat aan jullie teruggekoppeld wordt.

Na de bijeenkomsten worden ouders geïnformeerd met tips en adviezen voor het kind en de omgangsregeling. De input van kinderen kunnen we gebruiken bij het opstellen van het ouderschapsplan. Kinderen leren zo om ook met hun ouders te bespreken wat belangrijk voor hen is.

Als het niet lukt om uw kind deel te laten nemen aan een KIES groep, kunnen we ook een individueel gesprek of een gesprek met broers/zussen plannen.

Kinderen vinden het fijn om gehoord te worden en om andere kinderen te helpen. Elk kind gaat anders om met veranderingen, maar KIES helpt altijd.


Zorgverzekeraars die KIES vergoeden: Agis en Kiemer

Bel voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek: 06-53773618

Contact
Mend-it mediation
Veluwezoom 5
1327 AA Almere
 (+31)6 53773618
info@mend-it.nl