06-53773618 info@mend-it.nl

Zakelijke mediation

Zakelijke mediation: bij een zakelijk geschil kan mediation ook een grote meerwaarde hebben.

Denk bijvoorbeeld aan conflicten rondom de aan- en verkoop van een bedrijf of tussen aandeelhouders, bedrijven, afnemer en leverancier, koper en verkoper, huurder en verhuurder. Ook bij complexe onderhandelingen kan mediation ondersteuning bieden.

Als een geschil via de rechtbank wordt uitgevochten, huren beide partijen een advocaat in en worden de pleidooien ondersteund door vele producties met zogenaamde bewijzen. Naast veel geld kost een procedure veel tijd en stress. Na de procedure is van een onderlinge relatie of samenwerking vaak geen sprake meer.

Bij mediation kan dat goedkoper, sneller en beter. Het gaat niet om winnen, het bereiken van een voor beide partijen optimale oplossing staat centraal, een win-win situatie. Vaak blijkt dat de standpunten tegengesteld zijn maar de belangen niet of zelfs verenigbaar.

Mediation is veilig, er is sprake van vertrouwelijkheid en geheimhouding. Partijen gaan samen probleemoplossend onderhandelen onder begeleiding van een neutrale, onafhankelijke derde, de mediator. U kunt zich tijdens de mediation desgewenst bij laten staan door een adviseur. Doel is een door beide partijen gedragen oplossing en weer samen door één deur.

Voorwaarde: dat partijen vertegenwoordigingsbevoegd / beslissingsbevoegd zijn en er samen uit willen komen.

Mend-it mediation kan ook bemiddelen in geval van een klachtenprocedure, dit doen wij bijvoorbeeld voor Liftenland.

Bel voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek: 06-53773618

 

Contact

Mend-it mediation

Veluwezoom 5

1327 AA Almere

 

(+31) 6 53773618

info@mend-it.nl

Uw telefoonnummer (verplicht)

Uw bericht